Avtomatski Sortirnik Kovancev

(2 mnenji strank)

35.00

Pregovor »denar sveta vladar« je star že tisočletja. Pa vendar denar ne privlači prav vseh. Denar, natančneje bakreni kovanci, polžev prav nič ne zanimajo. Ko polž zleze na bakren kovanec, se zgodi kemijska reakcija, ki ga odžene. Pa dovolj o polžih.

Za tebe smo izdelali prav poseben sortirnik kovancev. Tako boš lahko z izgrajeno napravo zelo hitro razvrstil kovance po vrednosti, od majhnih do velikih. V priloženi knjižici pa boš spoznal zgodovino nastanka denarja.

Z avtomatskim sortirnikom kovancev boš ves čas natančno vedel koliko kovancev se nahaja v tvojem šparovčku. Sortiranje bo prek vgrajenega elektromotorja delovalo povsem avtomatsko. Brez dotikanja!

Zavihaj rokave, čas je za grajenje res(no) zabavne naprave!

 

Kategorija:

Avtomatski sortirnik kovancev

Avtomatski sortirnik kovancev – Si pripravljen zgraditi napravo, ki sama razvršča kovance? Priporočljivo za starosti 6 – 14 let.

Naroči svojega!

Kaj vse dobiš v paketu?

Vsi potrebni sestavni deli
se skrivajo v paketu. Le še
zavihati moraš rokave in
slediti jasnim navodilom!

Vsaka naprav ponuja
veliko priložnosti za igro
in raziskovanje. Obvezna
prisotnost prijatelja!

Priročnik te bo zapeljal
prek vrste eksperimentov
in povezav z znanostjo.
Aha, tako delujejo »taveliki«
stroji!

Kaj je avtomatski sortirnik kovancev?

Denar sveta vladar! Pa vendar, denar ne privlači prav vseh. Npr. polži ga ne marajo. Ko zleze na bakren kovanec, se zgodi kemijska reakcija, ki ga odžene. Pa dovolj o polžih.

Projekt te bo prek sestavljanja prav posebne naprave popeljal v svet avtomatov, kovancev in bančništva. Zgrajena naprava bo nato samodejno razvrščala kovance po njihovi vrednosti. Tako boš natančno vedel koliko imaš prihrankov!

Zgradi svoj avtomatski sortirnik kovancev in razišči, kako lahko tvoja nova naprava ugotovi velikost kovancev! Le kdo je sposoben razvrstiti kovence hitreje – ti ali naprava?

Naroči svojega

Zakaj HOB?

Verjamemo v (bodoče) mejkerje,
raziskovalce in ustvarjalce.

Naša ekipa mladih inženirjev, fizikov in
naravoslovcev je v skladu z bogatimi izkušnjami
v poučevanju pripravila projekte kjer se boš igral,
učil in zabaval.

Raziskovanja res ne bo manjkalo!

2 mnenji za Avtomatski Sortirnik Kovancev

  1. Maja

    Ker je elektronika danes tako osrednja točka naših življenj, dostikrat težko najdem igračo, ki bo aktualna “več kot 5min”. Ampak – ta naprava za kovančke je bila zanimiva še zame! Moj skoraj 10 letnik se je imel super, ko jo je sestavljal. Za cca dve ure se je čisto zatopil v projekt. Zanimivo je, da zadeva tud v resnici deluje – avtomatsko posortira kovance glede na velikost. Nekaj podobnega se mi zdi uporabljajo tudi v bankah… Uglavem – odlčna protiutež digitalu!
    Lp, Maja

  2. Jošt K.

    Sortirnik je super. Navodila so jasna. Za moja dva – 7. letnica in skoraj 11. letnik – je bilo ravno primerno. Ni potrebno uporabiti lepila – vse lepo paše skupaj. Deluje trdno. Obdelava lesa je na viokem nivoju, prav tako brošura, ki razlaga o denarju, bančništvu, obrestih.. Zanimivo je bilo sestavljanje naprave in na koncu ponos, da sta uspela sama (skupaj!) narediti nekaj delujočega. Priporočam!

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…